HTML

Mind Revolution

Sötét és veszedelmes jövőkép egy gyönyörű és izgalmas múltból.

Friss topikok

Linkblog

2007.08.20. 00:16 Kyross (törölt)

Dr. Budai Béla - Empátia, a beleélés lélektana

 

1978-ban jelent meg ennek a könyvnek az első változata, melynek 10 000 példánya azonnal eltűnt a boltok polcairól. Azóta több kiadást is megélt ez a fantasztikus könyv, de még manapság is nehezen beszerezhető. Azt hiszem, most, hogy túl vagyok rajta, azt kell mondanom, hogy megértem.
Ha ajánlanom kellene a könyvet, azt mondanám, akinek ez lenne az első pszichofilozófiai olvasmánya, kerülje egy ideig, mert a nyelvezete sokszor pokoli száraz és fanyar, máskor viszont rémegyszerű példákkal bizonyítja elméleteit. Az empátia fontosságáról, kialakulásáról és kultúrájáról olvashatunk benne, olyan meglepő modern felfogással, ami jelen napjainkra se igazán jellemző. Az empátia körírásában megemlíti a tudatállapotokat, a drogokkal elérhető változásokat, a szélsőséges szituációkat és az aktuális társadalmi felfogásokat. A népcsoportokra is határozott figyelemmel tér ki.
352 oldalával sem egy egyszerű darab, kis adagokban fogyasztva viszont emészthető és különleges alkotás; izgalmas ösvényekre viszi az olvasót a láthatatlan dolog birodalmába.
Oda, ahol kifinomult emberi érzékek vezetik minden léptünket, és az együttérzés nem kérdéses soha.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindrevolution.blog.hu/api/trackback/id/tr41144070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása